Activiteiten

In de buurtkamer kun je een goeie kop koffie drinken, een krantje lezen, lekker lunchen voor een klein prijsje of je handen uit de mouwen steken in de grote tuin. Het activiteitenaanbod in de buurtkamer is een mix van open activiteiten voor iedereen, en meer besloten activiteiten voor een specifieke doelgroep. Lees hieronder meer over de activiteiten!

Activiteiten bij

De Buurtkamer!

Ontmoeten

Activiteiten: Koffietijd, Lunch, Ouder & Kind ontmoeten, jongerengroep.

Door het meedoen aan activiteiten in je buurt leer je mensen kennen en kun je elkaar makkelijker vinden om verhalen te delen, elkaar te steunen en te helpen waar nodig. In de buurtkamer zijn er genoeg mogelijkheden je buren te leren kennen en jouw buurt(genoten) een handje te helpen. 

Creatief & Gezondheid

Activiteiten: Het gezonde uurtje van Buurtteam De Pijp, Expex jongerencafé, Ontbijt/lunch – herstelgroep en creatieve inloop TEAM ED, creatieve inloop Actenz .

Gezondheid omvat veel aspecten, waaraan we in de buurtkamer aandacht besteden. Vanuit het Buurtteam wordt het gezonde uurtje begeleid, hierin wordt er aandacht besteed aan gezond eten, gezonde leefstijl, bewegen en sociale contacten. Vanuit TEAM ED en Actenz zijn er diverse activiteiten zoals het jongerencafé waarin er ervaringen worden gedeeld. Door middel van creatieve activiteiten creëren zij de mogelijkheid je te uiten en je verhaal te delen. Daarnaast organiseren zij een vrije inloop met lunch, waarbij ze een veilige plek creëren voor ieder die binnenloopt.  

Bewegen & ontspanning

Activiteit: Funyoga, meditatie.

Met yoga werk je zowel aan je lichamelijke
conditie als aan je mentale balans, en daar heeft iedereen baat bij. Vandaar dat deze groep voor alle niveaus toegankelijk is. Door een bewoner wordt er meditatie gegeven. Hier wordt gewerkt aan geestelijke concentratie en deze activiteit vraagt meer ervaring of de discipline om dit op te bouwen. Deze groep biedt de mogelijkheid jouw ervaring met meditatie te verdiepen. 

Groen

Activiteit: Tuingroep 

Buurtkamer Quellijn heeft een mooie grote tuin. Bij mooi weer is de tuin beschikbaar voor activiteiten, zoals een gezamenlijke maaltijd. De tuin wordt onderhouden door bewoners uit de buurt (de Tuingroep). Er zijn nog genoeg plannen om de tuin om te toveren tot een groene oase in de wijk. Zo wil de Tuingroep nog een moestuin en een bloementuin aanleggen. Ideeën en hulp zijn welkom!

Ben je graag buiten bezig en wil je meehelpen, neem contact op met de coördinator van de buurtkamer.

Leren

Activiteit: Training MEE en Stichting Prisma. 

In de buurtkamer leer je niet alleen mensen kennen, maar ook jezelf, en is er de mogelijkheid nieuwe kennis op te doen. Er worden diverse workshops en trainingen gegeven door andere organisaties zoals Stichting MEE. Bekijk de agenda voor het actuele aanbod.  

DeBuurtkamer-Quellijn-warm&gezellig

Ruimte huren

In De Buurtkamer Quellijn kun je vier verschillende ruimtes huren. Er is een grote workshopruimte die te gebruiken is voor trainingen, vergaderingen en activiteiten/workshops. Er is een grote open inloopruimte met keuken en een kantoortje als je een stille plek zoekt om te werken bijvoorbeeld. Daarnaast is er de mogelijkheid de grote tuin te huren.  

Er zijn drie soorten tarieven, waarbij we onderscheid maken tussen buurtinitiatieven, maatschappelijke (non-profit) initiatieven en commerciële initiatieven.